Ενα γλυκάκι για να έχουμε μια γλυκιά σχολική χρονιά


Πάει και το καλοκαιράκι πέρασε,τέλος η ανεμελιά ,οι φωνές τα ατελείωτα παιχνίδια ήρθε η ώρα να πάμε σχολείο.Αν και η νέα χρόνια δεν θα ξεκινήσει και τόσο καλά για του μικρούς αλλά και τους μεγάλους μαθητές είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά.
Όσα προβλήματα και να παρουσιάζονται εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά Έτσι και τούτο εδώ το μικρό blog αποφάσισε να έχει μια γλυκιά ανάρτηση .
Πριν από πάρα πολύ καιρό είχα δει στο site Bekerella  υπέροχα  cake pops.Σήμερα αποφασίσαμε με τα ζουζουνοπαιδάκια μου να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας.
Βέβαια τα δικά μας δεν είναι σαν εκείνα στο Bekerella είναι όμως νόστιμα γιατί τα έφτιαξαν οι μικροί μου ζαχαροπλάστες γι΄αυτό θα πρέπει να είμαστε επιεικείς
Δεν ακολουθήσαμε την συνταγή ακριβώς γιατί δεν είχαμε βουτυρόκρεμα ...την κάναμε όμως ως εξής :

Θρυματίζουμε το κέικ και ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κουτί μερέντα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια κάνουμε μπαλάκια
( οπως κάνουν εδώ ο Greg και η Κate )


  τοποθετούμε μέσα ξυλάκια και τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν


Στη συνέχεια για να φτιάξουμε ζαχαρόπαστα ανακατεύουμε ζαχαρούχο γάλα  με άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να είναι σφιχτή η ζαχαρόπαστα σαν πλαστελίνη.Μπορείτε να προσθέσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να την χρωματίσετε και να διακοσμήστε τα cake pops Μπορείτε ακόμα αν θέλετε να τα διακοσμήσετε με λιωμένη σοκολάτα και τριμμένο μπισκότα ή τρούφα ή ότιδηποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε
Εμείς σίγουρα θα ξαναφτιάξουμε γιατί μας άρεσαν πολύ




Ας έχουν όλα τα παιδιά αλλά και εμείς μια καλή  γλυκιά χρονιά .

Εδώ θα βρείτε τα βιβλία

Ψηφιακό Σχολείο

5 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλή σχολική χρονιά στα ζουζουνάκια σου και σε όλα τα παιδάκια, να είναι η χρονιά γλυκιά σαν τις γλυκοφατσούλες που έφτιαξαν!!
Φιλάκια!

ΦΑΝΗ είπε...

Μα είναι πανέμορφα!!!!!
Καλή χρονιά σε όλα τα παιδάκια μας!!! Σίγουρα με την π΄ρωτη ευκαιρία θα τα φτιάξω μαζίμε τα ζουζούνια μου!!!!

Σε φιλώ, Φανή

mia maria είπε...

Αχ, Βικάκι καιρό έχω να έρθω, είναι πολλά τα μπλόγκς και ο χρόνος λίγος. Καλή σχολική χρονιά στα ζουζούνια σου, πολύ όμορφα τα cake pops!

Evita είπε...

Πολύ όμορφα τα κεκάκια σας, μπράβο! Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά το ευχαριστηθήκανε τόσο στη δημιουργία όσο και στο φάγωμα.... Ειμαι περίεργη να δοκιμάσω την ζαχαρόπαστα με το ζαχαρούχο. Την άχνη την βάζεις απλά για το σφίξιμο φαντάζομαι. Έχεις δοκιμάσει με κάτι άλλο? για να ισορροπήσεις την σερμπετάδα, όχι για κανένα άλλο λόγο..ισως τριμένο μπισκότο...λέω τώρα.....

Potpouri είπε...

Είναι πανέμορφες οι φατσούλες , μπράβο!