Αρκουδάκι από κάλτσα


Τον τελευταίο καιρό μας έχει πιάσει μάνια με τα αρκουδάκια. Στην προηγούμενη ανάρτηση σας παρουσιάσαμε το αρκουδοκέικ , στο άλλο μου ιστολόγιο Handmade by Vicky είδατε και εκεί αρκουδάκια.

Σήμερα το απόγευμα φτιάξαμε με τα ζουζουνόπαιδα ένα αρκουδάκι με μια κάλτσα. Παλιότερα σας είχαμε δείξει ένα κουνελάκι και έναν χιονάνθρωπο με κάλτσα.

Πολύ ευκολή και απλή κατασκευή .....χρειαζόμαστε μια κάλτσα ....βαμβάκι...λίγο κλωστή και σπάγκο
Πολύ απλά γεμίζουμε την κάλτσα με το βαμβάκι στην συνέχεια με τον σπάγκο χωρίζουμε την κάλτσα στη μέση για να δημιουργήσουμε την κοιλιά και το κεφάλι.Η συνέχεια πολύ απλή στο κεφάλι απλώνουμε το βαμβάκι για να δημιουργήσουμε δύο μικρές μπάλες για να φτιάξουμε τα αυτιά και δένουμε με τον σπάγκο.Τώρα το μόνο που μας έμεινε είναι να δημιουργήσουμε τα πόδια κόβουμε στη μέση την κάλτσα για να δημιουργήσουμε δύο ίσα μέρη και στο σημείο που τα κόψαμε τα ράβουμε για να σχηματίσουμε τα πόδια ,γεμίζουμε με βαμβάκι και το αρκουδάκι είναι σχεδόν έτοιμο Με λίγο κλωστή σχηματίζουμε τα μάτια την μύτη και το στόμα και με ένα μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε τα μαγουλάκια Αν θέλετε μπορείτε να βάψετα τα μάτια και να μην τα ράψετε.
Αυτό ήταν όλο τόσο απλό !!

Με πράγματα που έχουμε σπίτι μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα πράγματα ...τα παιδιά μαθαίνουν και διασκεδάζουν  Ευχαριστώ πολύ την Μαρία Ζ. για το βραβείο που μου χάρισε7 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Άμα έχει κέφι και φαντασία ο άνθρωπος τι φτιάχνει!!!Μπράβο!!
Καλημέρα και Καλή Χρονιά δεν έχουμε πει!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μα τι γλύκας αρκούδος!!
Φτιαγμένος με εύκολα υλικά και πολύ πολύ κέφι!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

para-kelsoscooks είπε...

Μπράβο, πολύ εξυπνη η ιδέα σου.
Φαντάσου μια χαρούμενη παρέα από πολλά χρωματιστά λαγουδάκια καλτσούλες.

Maria Z είπε...

Πολύ όμορφο

Potpouri είπε...

Καλή Χρονιά !!! ΠΟΛΥ γλύκας Ο αρκούδος ΜΠΡΑΒΟ

inmyc είπε...

Για εμένα που δεν έχω άνεση με το ράψιμο φαίνεται μια εύκολη ιδέα και θα τη δοκιμάσω. Καλή χρονιά και καλώς σε βρήκα!

Mariela είπε...

Αυτά τα ζωάκια σου είναι μια σκέτη γλύκα!!